Vrouw zit niet lekker in haar vel

Ik zit niet lekker in mijn vel: wat nu?

Je zit niet lekker in je vel: wat nu? Het voor de hand liggende antwoord is: laten we dat veranderen. Dat is ook wat we kunnen doen. Als vrouwencoach ben ik gespecialiseerd in het oplossen van problemen waar vrouwen tegenaan lopen. Wat die problemen ook zijn. Als je niet lekker in je vel zit, is het echter eerst zaak om erachter te komen waarom dit zo is. Misschien heb je al een vermoeden of weet je het wel, maar durf je er nog niet voor uit te komen. Maar misschien heb je nog geen idee waarom jij je voelt zoals jij je voelt. Laten we er samen achter komen én aan werken.

Je zit niet lekker in je vel: hoe komt dat?

Je zit niet lekker in je vel en dat is vervelend. Maar hoe komt het dat je niet lekker in je vel zit? De kans is groot dat je hier geen (goed) antwoord op hebt. Als je dat wist, had je het misschien al lang kunnen oplossen. Of misschien ook niet, want erkennen en veranderen zijn twee verschillende dingen.
 
Wanneer je niet lekker in je vel zit, loop je vaak constant rond met een onprettig gevoel. Niets lukt, alles zit tegen, je bent snel geïrriteerd: ik begrijp het heel goed. Lang op die manier doorgaan is niet gezond.
 
Vaak is stress de boosdoener. Want heb jij wel voldoende tijd om te ontspannen? Of misschien nog belangrijker: néém jij wel genoeg de tijd om te ontspannen? Wanneer je boog altijd gespannen is, knapt deze op een gegeven moment. Wanneer je altijd maar moet, moet, moet, heb je vaak niet eens door dat jij je steeds minder goed begint te voelen totdat het moment ineens daar is waarop jij je realiseert dat je eigenlijk al langere tijd helemaal niet lekker in je vel zit.
 

Wees S.M.A.R.T

De eerste stap is om te achterhalen waarom je niet goed in je vel zit. Dat lukt je met mijn hulp. Het is belangrijk dat jij je verhaal kunt doen. Ik luister naar je, hoor je echt en erken je gevoelens. Maar ik stel ook de juiste vragen. Stap voor stap krijg je zo inzicht in je eigen gevoelens en waarom die er zijn.

Wanneer we in kaart hebben gebracht waarom je niet lekker in je vel zit, kunnen we dit op gaan lossen. Hierbij maak ik gebruik van de “S.M.A.R.T” methode: Specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden. Deze methode geeft je inzichten en helpt je om problemen op te lossen omdat deze tastbaar worden.

Neem vrijblijvend contact met mij op

Zit je niet lekker in je vel en wil je hier (eindelijk) iets aan doen? Neem gewoon eens vrijblijvend contact met mij op.  Als ervaren coach voor vrouwen help ik je om je problemen effectief en blijvend aan te pakken. Of ze nu te maken hebben met stress, je relatie, carrière of andere gebieden.