Je leven omgooien, welke beslissing neem je?

Je leven omgooien na een belangrijke beslissing

Als multiculturele coach zie ik vrouwen met allerlei achtergronden en allerlei uitdagingen in mijn praktijkruimte. De verhalen van deze vrouwen geven mij inspiratie. Ik leer als coach ook elke keer weer bij. Want hoewel beproefde methodes voor iedereen werken, is elke vrouw anders. Wat mijn werk bijzonder maakt, is dat je na verloop van tijd parallellen gaat zien. In deze blog wil ik het hebben over je leven omgooien na een belangrijke beslissing. Want hoe doe je dat? Het is iets waar veel van mijn cliĆ«nten mee hebben geworsteld, en waar ik bij heb kunnen helpen.

Het ongelukkige gevoel groeit

Je leven omgooien na een belangrijke beslissing is natuurlijk niet iets dat je zomaar van de ene op de andere dag doet. Het moment waarop je die beslissing maakt, betekent een mijlpaal in een lang proces. Want de wens om je leven om te gooien, komt vaak voort uit het feit dat je al lange tijd ongelukkig bent. 

De meeste vrouwen die ik help, hebben net als ik een multiculturele of niet-westerse achtergrond. In een vorige blog schreef ik al over de problemen die je kunt ervaren wanneer je het gevoel hebt niet bij je cultuur te horen. Ik eindigde die blog door te vertellen dat je altijd een keuze hebt. Welke keuze maak je?

Vrouwen die hun leven besluiten om te gooien, hebben een beslissing gemaakt. Zij willen breken met hun verleden. Je sluit hiermee een heel stuk van je leven af en begint in zekere zin opnieuw. Je komt dus ook voor nieuwe uitdagingen te staan.

Je leven omgooien na een belangrijke beslissing gaat niet zonder slag of stoot

Wanneer jij het gevoel hebt dat jij je leven om wilt gooien, kun je hier waarschijnlijk hulp bij gebruiken. Vanuit je omgeving hoef je namelijk lang niet altijd op die hulp te rekenen. Je leven omgooien na een belangrijke beslissing gaat zeker niet zonder slag of stoot. De aanloop er naar toe is lastig, maar ook vanaf het moment dat jij je beslissing genomen hebt, kan ik jou met mijn coaching ondersteunen.

Er verandert veel. Jij bent veranderd, maar de mensen om je heen niet. Dit kan impact hebben op je relaties en je sociale omgeving. Je gaat misschien twijfelen: heb ik wel de juiste beslissing genomen? Dit proces gaat niet zonder slag of stoot, en waarschijnlijk ook niet zonder tranen. Maar ik ben er voor je.

Kies voor je ziel, niet voor je ego

In dit soort belangrijke processen is het belangrijk om te onthouden: zonder wrijving geen glans. Dat klinkt misschien een beetje flauw, maar je zult echt door een bepaalde weerstand heen moeten. Om iets op te bouwen, moet je soms dingen afbreken. Je hebt een besluit genomen: houd daar aan vast. Ik ben er als vertrouwenspersoon, coach en stok achter de deur om ervoor te zorgen dat je doorzet. Je weet waarvoor je het doet: vertrouw op de weg die je ingeslagen bent en het proces dat hierbij komt kijken. Kies voor je ziel, niet voor je ego. Geluk zit niet in in je cultuur of religie, maar in hoe jij je hierover voelt en in de gedachten die je hierover hebt gecreĆ«erd. 

Laten we er samen voor gaan

Wil jij je leven omgooien en betekent dit dat je een belangrijke beslissing te maken hebt? Neem contact met mij op. Ik ben er voor je en samen gaan wij deze stap maken. Vul het onderstaande formulier in voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.