Emoties mogen er zijn

Emoties mogen er zijn tijdens een sessie

Je emoties tonen: het is niet voor iedereen even makkelijk. Dit merk ik maar al te vaak bij een eerste sessie. Vrouwen proberen zich groot te houden of hun problemen te bagatelliseren. Maar waarom? Je hebt immers niet voor niets contact met mij gezocht. Bij een coach moet jij je op je gemak voelen. Juist bij een gespecialiseerde vrouwencoach. Ik bied je een plek waar jij jezelf kunt zijn, waar niet over je wordt geoordeeld en waar je vrijuit kunt praten. Het feit dat veel vrouwen hier in het begin aan moeten wennen, zegt veel over onze maatschappij. Kennelijk hebben we allemaal toch het idee dat wij in het “echte leven” onze emoties verborgen moeten houden, of dingen mooier voor moeten doen dan ze zijn. Houd daarmee op. Emoties mogen er zijn. Ook tijdens een sessie. Juist tijdens een sessie.

Emoties mogen er zijn: huilen lucht op

Het klinkt misschien een beetje gek dat ik dit zeg, maar ik ben altijd blij als mijn cliënten beginnen te huilen. Natuurlijk niet omdat ik geniet van de ellende van iemand anders. Maar omdat dit een teken is dat er ein-de-lijk een poort open gaat. Dat je eindelijk de vrijheid en het vertrouwen voelt om je ware emoties te tonen.

Men zegt wel eens: huilen lucht op. Dat is ook echt zo. Wanneer de gesprekken op gang komen, hoor ik altijd van mijn cliënten dat zij wel degelijk huilen. Soms ook heel vaak. Maar heel vaak ook stilletjes of wanneer zij alleen zijn. Zodat niemand het ziet. Daar schiet je toch niets mee op?

Emoties mogen er zijn. Het is heel normaal dat je tijdens een sessie in huilen uitbarst. Daar is ook alle ruimte voor. Laat het gebeuren, want dit betekent dat we tot de kern komen. Je toont je ware emoties. Daar is helemaal niets mis mee: daar kunnen we zelfs heel veel mee doen.

Zijn wie je echt bent

Coaching werkt alleen wanneer je open en eerlijk bent. Wanneer je bent wie je écht bent. Op de een of andere manier zijn wij geneigd om ons groot te houden. Omdat we huilen zien als teken van zwakte. We willen sterk zijn. Maar wat betekent sterk zijn nu écht? Dat jij je verschuilt achter een masker, of dat je de moed hebt om dit masker te laten zakken en te tonen wie je echt bent en wat je echt dwars zit?

Door mijn ervaring als coach voor vrouwen ben ik in staat om door maskers heen te prikken. Ik zie het aan je wanneer je dingen niet zegt, of je probeert om je ware emoties te verbergen. Dat is niet erg. Ik ben niet de coach die daar direct genadeloos mee af wil rekenen. Wat ik belangrijk vind, is dat je voelt dat je in een omgeving bent waarin je niet wordt beoordeeld op je “zwakheden”. Waar je daadwerkelijk voelt: emoties mogen er zijn en huilen of boos worden is niet erg.

Het begin van verbetering

Je keek misschien wel op tegen zo’n eerste huilbui. En wanneer deze je overvalt, voel je waarschijnlijk van alles. Sommige vrouwen schamen zich, omdat zij zelfs op dat moment hun dekking nog niet volledig willen laten zakken. Maar ik beloof je: dat gebeurt wel. Ik geef je de ruimte om om te gaan met je emoties en help je hierbij. Wanneer je dit eenmaal doet, voel je opluchting. Eindelijk is het hoge woord eruit. Eindelijk hoef je die gevoelens niet meer op te kroppen. Dit is een belangrijk moment, een begin van verbetering. Samen gaan wij ons nu richten op het aanpakken van je problemen. 

Neem die eerste stap

Heb jij behoefte om te praten? Neem die eerste stap. Neem contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking. Onthoud: emoties mogen er zijn. Ik sta voor je klaar om met je gevoelens aan de slag te gaan en je te helpen je problemen te overwinnen.