Wat doet een stress coach

Wat doet een stress coach?

Wat doet een stress coach? Is dit echt een bepaald type coach en anders dan andere coaches? Nee hoor. Wat mij betreft is dit een specialisatie. Sommige coaches gaan vól voor een bepaalde specialisatie, andere coaches zijn multidisciplinair. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat coaches met meerdere disciplines geen specialisatie hebben. In mijn geval heb ik mij gespecialiseerd op bepaalde gebieden: coaching voor vrouwen, voor vrouwen met een multiculturele achtergrond, op het gebied van relatie en op het gebied van stress. Kiezen voor een coach die gespecialiseerd is in het behandelen van stress, biedt je absoluut voordelen. Dus vraag jij je af: wat doet een stress coach? Lees dan verder. Ik vertel je graag wat ik doe en waaróm ik dit doe.

Wat doet een stresscoach? En waarom is dit anders?

De reden dat ik stress coaching tot één van mijn specialisaties heb gemaakt, is simpel: stress is een zeer specifiek iets. Natuurlijk is de basis van coaching voor een groot gedeelte gelijk. Deze is breed toepasbaar. Alleen heb je het dan over techniek en methodiek. Natuurlijk gebruik ik die kennis ook, maar bij stress coaching komt veel meer kijken. Dit draait om het menselijke: gevoel, inlevingsvermogen, aanpassingsvermogen, geduld en effectieve communicatie.

Wat doet een stresscoach dat anders is dan wat andere coaches doet? Er is een belangrijk verschil: mensen die last hebben van stress, wéten dat zij hier last van hebben. Dat maakt het eigenlijk heel paradoxaal. Je schakelt namelijk de hulp in van een specialist voor een probleem dat al heel duidelijk is. Niet alleen dat: je weet zeer waarschijnlijk ook al hoe dat probleem is ontstaan. Je hebt alleen zelf de antwoorden niet om tot een oplossing te komen.

Inzicht krijgen in jezelf

Effectief stress aanpakken met mijn hulp, betekent dan ook vooral inzicht krijgen in jezelf. Ik help je aan antwoorden op belangrijke levensvragen. Antwoorden die je helpen te begrijpen waar je stress vandaan komt, en wat ervoor zorgt dat het een probleem blijft zolang er niets verandert. Vragen waar we samen antwoorden op gaan vinden, kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Geniet je van je leven?
  • Wat houdt je tegen in het volgen van je dromen?
  • Wat heb je nodig om gelukkig te zijn?
  • Hoe kijk je aan tegen boosheid, pijn en verdriet? Welke rol spelen deze emoties in je leven?

Zijn dit niet direct de vragen die je rondom stress verwacht? Mooi! Want wat doet een stresscoach? Deze houdt je een spiegel voor en zet je aan het denken. “Waarom heb je stress?” en “Waar heb je last van?” zijn niet de vragen die tot oplossingen gaan leiden. Je hebt  bijvoorbeeld stress omdat je te hard werkt, en je hebt last van hoofdpijn en paniekaanvallen. Maar wat vertelt dit je nu echt? Je benoemt alleen wat je zelf al weet. Daarom zorgt een goede coach ervoor dat je dieper op het hoe en waarom in gaat. 

Zodra je de juiste antwoorden hebt, kun je doorschakelen naar het volgende stadium: wat is er nodig om van je stress af te komen, en hoe ga je hiervoor zorgen? Vervolgens zorgen we middels gerichte oefeningen en coaching sessies ervoor dat er ook écht iets verandert. 

Samen naar resultaat

Wil je ervaren wat een stresscoach voor jou doet? Neem contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik help je graag, want je verdient een leven waarin stress je geluk niet in de weg staat.