Astrid

Een vrouwencoach begrijpt je gevoelens

Een vrouwencoach begrijpt je gevoelens

Wanneer je een coach inschakelt, heb je natuurlijk bepaalde verwachtingen en doelen. Je verwacht bepaalde resultaten. Eén van die dingen is dat je gaat werken met een coach die jou begrijpt. Dit is één van de redenen waarom ik jaren geleden al besloot om mij te specialiseren als vrouwencoach. Als vrouwencoach begrijp ik je gevoelens. Ik kan niet alleen putten uit mijn beroepsmatige kennis en ervaring, maar ook uit mijn eigen gevoelens en ervaringen. Ik begrijp je. Ik hoor je. Ik zie je.

Vrouwen en mannen verschillen nu eenmaal

Niet voor niets zegt men: vrouwen komen van Venus, mannen komen van Mars. Op heel veel gebieden verschillen mannen en vrouwen als dag en nacht van elkaar. Er zijn ontelbare studies naar gedaan en boeken over geschreven. De conclusie is altijd dat vooral op emotioneel niveau mannen en vrouwen heel anders in elkaar steken. Dit vraagt ook om een andere benadering op het gebied van coaching. Wat voor mannen werkt, hoeft niet voor vrouwen te werken en andersom. 

Het is gewoon eenvoudiger praten

Je wilt in de eerste plaats een goede, kundige coach die jou echt kan helpen. Maar ik begrijp het als je een voorkeur hebt voor een vrouw. Daar is ook helemaal niets mis mee. Bij een vrouw is het voor jou waarschijnlijk gewoon makkelijker praten en durf je meer van jezelf te laten zien. Ik kan mij namelijk identificeren met jouw gevoelens. Je hoeft veel dingen helemaal niet uit te leggen, omdat ik die dingen zelf ook ervaren heb en weet hoe ze voelen.

Verschillende problemen

Een vrouwencoach begrijpt je gevoelens, maar ook je problemen. Er is natuurlijk een duidelijk verband tussen deze twee. Ik ben als vrouw én coach voor vrouwen de aangewezen persoon om je te helpen op een manier die bij je past. En bij problemen die vrouwen kunnen ervaren. Of het nu gaat om je werk, relatie, privéleven, zelfvertrouwen, geluk of iets anders: op emotioneel gebied ben ik jouw gelijke. Ik begrijp je gevoelens en problemen en oordeel niet. Wat ik wel doe? Samen met jou werken aan een oplossing.

Dynamiek en communicatie tussen man en vrouw

Vanwege mijn specialisatie kan ik jou op nog een specifieke manier van dienst zijn. Een vrouwencoach begrijpt je gevoelens, maar als gediplomeerde coach en relatietherapeut begrijp ik óók de gevoelens van mannen, en hoe zij deze uiten. Ik kan dan ook helpen met het verbeteren van de dynamiek en communicatie tussen man en vrouw. 

Heb je het gevoel dat jouw partner jou niet begrijpt? Of begrijp je hem juist soms niet? Met mijn coaching en tips breng ik jullie in overeenstemming. Mannen die vrouwen emotioneel niet begrijpen, vrouwen die zich ergeren aan de rationaliteit van hun man, psychologische spelletjes en elkaar op jullie eigen manier “straffen”: ruis op de lijn verdwijnt en daarmee ook die typische man-vrouw ergernissen, problemen en aanvaringen.

Hoe kan ik je helpen?
Heb jij behoefte aan een vrouwencoach die je gevoelens begrijpt? Neem contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.