Tijd voor jezelf nemen zoals deze vrouw

Tijd voor jezelf: je verdient het

Iedereen heeft tijd voor zichzelf nodig. Niet alleen omdat het fijn is, maar ook omdat je het letterlijk nodig hebt om goed te kunnen blijven functioneren. Het is onmisbaar voor je mentale gezondheid. Je weet dit. Waarom lukt het je dan niet om genoeg tijd voor jezelf vrij te maken? 

Voor sommigen is genoeg me time vrijmaken eenvoudig. Soms worden die vrouwen wel eens gezien als egoïstisch. Maar is dat echt zo? Of is het gewoon zo dat zij heel goed weten wat zij nodig hebben om gezond en gelukkig te zijn en durven zij de benodigde stappen te zetten? Zou jij niet graag één van deze vrouwen willen zijn? Ik kan je hierbij helpen. Genoeg tijd voor jezelf vrijmaken leidt tot meer geluk en minder stress.

Waarom is tijd voor jezelf maken zo lastig?

Meer tijd voor jezelf maken, begint met het antwoord vinden op de belangrijkste vraag: waarom lukt het je niet? Vind jij jezelf niet belangrijk genoeg? Wil je anderen pleasen? Kun je geen prioriteiten stellen? Eis je te veel van jezelf? Je leest het al: er kunnen zeer veel verschillende redenen zijn waarom je niet genoeg tijd voor jezelf maakt. 

Het is niet eenvoudig om een antwoord te vinden. Vaak weet je niet eens waarom je doet wat je doet. Het begint allemaal met accepteren dat je niet genoeg tijd voor jezelf vrijmaakt. En jezelf ervan overtuigen dat je het wel waard bent. Maar hoe weet je nu of je wel of niet genoeg tijd voor jezelf neemt? Dat is simpel. Ben jij vaak gestresst, prikkelbaar of komt je to-do lijst nooit leeg? Dan is de kans groot dat jij een vrouw bent die de neiging heeft om aan haarzelf voorbij te gaan. Je zoekt te vaak de grens op en gaat daar soms misschien zelfs overheen.

Waarom doe je dit? Want laten we eerlijk zijn: zelf baal je natuurlijk ook van al die drukte en stress. Je wordt er waarschijnlijk ook geen leukere partner, moeder of vriendin door. Het kan echt anders en ik kan je hierbij helpen.

Wat kan ik voor je betekenen?

Ik kan je helpen om patronen te doorbreken en vaker voor jezelf te kiezen. Is dat nodig? Ja. Je bent het waard. Waarschijnlijk worstel je hier al je hele volwassen leven mee. Je vindt het moeilijk om voor jezelf te kiezen omdat je vindt dat je andere dingen moet doen, of dat andere personen eerst aan bod moeten komen. Iedereen heeft echter behoefte aan én recht op tijd voor zichzelf.

Ik help je om inzicht te krijgen in je eigen patronen en gedragingen. Maar ik leer je ook je grenzen herkennen en aan te geven. Naar de buitenwereld toe, maar vooral ook naar jezelf toe. Meer tijd voor jezelf maken, betekent dat je moet kunnen erkennen dat je dit verdient, herkennen wanneer je dit nodig hebt en daarnaar handelen. Dat is iets wat van nature misschien niet zo sterk in jou aanwezig is. Maar samen wakkeren wij dit vlammetje aan. Je verdient het en je zult merken dat het leven een stuk prettiger wordt.

Wat meer tijd voor jezelf met je doet

Genoeg tijd voor jezelf maakt je gelukkiger en zorgt voor minder stress. Zo eenvoudig is het. Je wordt een leuker persoon voor jezelf en voor anderen omdat je meer ontspannen in het leven staat. Je zult meer energie hebben, meer incasseringsvermogen en veel meer voldoening halen uit alle leuke momenten.

Ga ervoor! Ik kan je helpen om patronen te doorbreken en de juiste keuzes te maken die leiden tot meer geluk. Maar je kunt hier zelf ook direct al mee starten. Wanneer is de laatste keer dat je gewoon even op de bank hebt gelegen met een goed boek of een fijne serie? De laatste keer dat je gewoon even niets hebt gedaan en geen dingen aan je hoofd had? Te lang geleden, waarschijnlijk. Of je hebt het geprobeerd en voelde je schuldig. Tijd voor jezelf nemen is niets om je schuldig over te voelen. Je hebt het nodig en je hebt er recht op. Neem contact met mij op en we gaan samen aan de slag.