Relatietherapeut

Astrid

Relatietherapeut

Als ervaren relatietherapeut kan ik helpen om jullie relatie te verbeteren. Of er nu sprake is van verminderd wederzijds begrip, een gebrek aan passie of dat jullie simpelweg uit elkaar aan het groeien zijn: relatietherapie is altijd een verstandige keuze. Mits jullie hier beiden voor open staan, uiteraard. Relatiecoaching vergt namelijk werk en inzet van jullie kant. Ik vertel graag wat ik als relatietherapeut voor jullie kan betekenen.

Relatietherapie: wat is het nu wel en niet?

Relatietherapie heeft als doel om jullie problemen weg te nemen zodat jullie het geluk in jullie relatie weer terug kunnen vinden. Ik zie mijzelf niet zozeer puur als een relatietherapeut, maar ook als relatiecoach. Verwacht niet dat je kant-en-klare oplossingen aangereikt krijgt. Relatiecoaching is bedoeld om jullie nader tot elkaar te brengen, zodat jullie zelf jullie relatie kunnen herstellen en verbeteren. Gezamenlijk werken wij aan het wegnemen van jullie obstakels zodat er weer een gezonde, liefdevolle relatie ontstaat. Ik heb dus niet de antwoorden voor jullie op een presenteerblaadje. Samen gaan wij op zoek naar deze antwoorden. Als jullie relatietherapeut en -coach is het mijn taak om jullie in de juiste richting te krijgen. Om te zorgen voor een constructieve situaties. Geen ruzie, verwijten en wantrouwen, maar samenwerken en weer naar elkaar toe groeien.

Relatiecoaching is confronterend. Het werkt namelijk alleen wanneer jullie allebei 100% open en eerlijk zijn. Zet vooroordelen aan de kant en stel jezelf open. Wat hebben jullie te verliezen? Niets doen zal er niet voor zorgen dat jullie relatie verbetert. Jullie (of jij alleen) kunnen bij mij terecht wanneer:

  • Je een slechte relatie hebt
  • Je ongelukkig bent in je relatie
  • Er sleur in je relatie is gekomen
  • Jullie tegen dezelfde problemen aan blijven lopen
  • Er geen sprake meer is van vertrouwen
  • Je te kampen hebt met bindingsangst

Verder bied ik niet alleen relatietherapie voor stellen, maar ben ik ook beschikbaar als 1:1 relatietherapeut waar vrouwen in vertrouwen terecht kunnen, bijvoorbeeld omdat zij in een relatie blijven vanwege verlatingsangst. 

Wat voeg ik toe als relatietherapeut?

Wanneer je een relatietherapeut inschakelt, ga je een intiem traject in. Misschien vind je het moeilijk om te praten over jullie problemen, of zijn er dingen waar jij je voor schaamt. Daarom is het als eerste mijn taak om ervoor te zorgen dat jullie je allebei op jullie gemak voelen. Want alleen dan kun je onbevangen praten. Ik zorg voor een prettige, veilige omgeving. Ik oordeel niet, maar geef mijn professionele mening. Alles kan besproken worden.

Wat mij als relatiecoach onderscheidt, is dat ik zeer intuïtief coach. Natuurlijk beschik ik over de benodigde opleidingen, ervaring en theoretische kennis om jullie optimaal te helpen. Maar relaties draaien om gevoelens. Ik ben een echt gevoelsmens en kijk ook op die manier naar jullie. Het gaat namelijk niet alleen om wat je zegt, maar ook om hoe je dit zegt. Ik besteed veel aandacht aan de manier waarop je praat en je lichaamstaal. Dat doe ik bij jullie beiden. Op die manier kan ik jullie al snel nader tot elkaar brengen. Ik benoem de signalen die je zelf misschien niet kunt benoemen, of niet eens door hebt. Ik zie en ik hoor jullie. Communicatie is cruciaal in jullie relatie en ik zorg ervoor dat jullie dezelfde taal spreken en elkaar begrijpen.

Voor wie is coaching geschikt?

Eigenlijk is er maar één vraag die jullie jezelf dienen te stellen om te bepalen of het zinvol is om een relatiecoach in te schakelen. Die vraag luidt: willen jullie met elkaar door? Als het antwoord van beiden “ja” is, dan is relatietherapie een hele goede stap. Wanneer jullie allebei voor jullie relatie willen gaan, dan hebben jullie toch iets prachtigs om voor te knokken?

Alle stellen die ik als relatietherapeut help, hebben één ding gemeen: ze willen wel, maar het lukt hen niet. Waarschijnlijk hebben jullie ook al van alles geprobeerd, maar lukt het niet om jullie problemen op te lossen zonder hulp van een professional. Ik sta voor jullie klaar. Neem gewoon eens vrijblijvend contact met mij op via het onderstaande formulier voor meer informatie en een kennismaking.

Plan een afspraak

Wil jij een afspraak plannen voor relatietherapie? Vul het onderstaande formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met jullie op.

Gratis kennismakingsgesprek

Het kennismakingsgesprek van 30 minuten is geheel gratis!