Online coaching

Online coaching

"Ben jij op zoek naar een coach bij wie jij echt jezelf kunt zijn, waarbij jij je bloot durft te geven en die je écht begrijpt? Ik sta voor je klaar."

Astrid Mohamedhoesein

Online coaching

Sinds de coronapandemie zijn wij steeds meer gewend geraakt aan alternatieven voor fysieke afspraken. Dat geldt ook voor mij. Naast 1:1 coaching in mijn praktijk bied ik ook online coaching aan. Graag vertel ik jou daar op deze pagina meer over. Heb jij interesse in online coaching? Plan dan gewoon een gratis kennismakingsgesprek. Ook dat kan uiteraard via videobellen.

Waarom ik online coaching aanbied

Zoals ik in de inleiding al schreef: niet-fysieke afspraken zijn voor steeds meer mensen heel gewoon geworden. We gaan niet meer allemaal elke dag naar kantoor. Eén van de eerste veranderingen die je op dat gebied merkte, was dat de traditionele vergadering steeds vaker werd vervangen door een videovergadering. We hebben anno nu alle middelen om dit perfect te doen. En wat blijkt? Het werkt. Net als online coaching en daarom bied ik dit ook aan.

Ook voor mij veranderde er een hoop gedurende corona. Ook voor die tijd bood ik cliënten al de mogelijkheid tot online coaching. Om diverse redenen. Voor sommigen was het handiger vanwege de afstand. Mijn praktijk is gevestigd in Almere, maar ik werk ook met mensen buiten de regio. Online coaching was voor hen altijd al een perfecte oplossing.

Maar inmiddels kiezen mensen om veel meer redenen om online coaching. Of het nu gaat om tijd en afstand of wellicht een mentale barrière om de deur uit gaan en je coach op te zoeken: online coaching is inmiddels net zo populair als face to face. En in zekere zin ben je met video coaching natuurlijk gewoon face to face wanneer je een online coach sessie boekt. Maar er zijn wel verschillen en daar wil ik graag aandacht aan besteden.

Wat belangrijk is bij online coaching

Zoals je over mij kunt lezen, ben ik een vrouwencoach en jongerencoach die kennis combineert met gevoel. Ik coach intuïtief, maar altijd met mijn kennis (opgedaan middels erkende opleidingen) als basis. Intuïtief coachen betekent elkaar echt zien, voelen en horen. Is dat bij online coaching wel mogelijk? Ja. Anders zou ik je deze mogelijkheid niet bieden.

Ook als jouw online coach wil ik je echt leren kennen. Het is mijn doel om de openheid en intimiteit ook via een scherm te waarborgen zoals ik in mijn praktijk doe. Daarom bied ik online coaching altijd aan in de vorm van videobellen. Het is belangrijk om elkaar te zien. Eén van de motto's die ik toepas, is: "Wat je niet zegt, is net zo belangrijk als wat je wel zegt." Kortom: ik let op body language en non-verbale communicatie, sfeer en signalen. Daarom wil ik ook op afstand die connectie met je kunnen maken.

Voor online coaching is het dus belangrijk dat je goed kunt communiceren en dat jij je er prettig bij voelt. Ik beschik inmiddels over heel wat jaren ervaring als online coach, dus die goede communicatie garandeer ik je. In de praktijk merk je dat juist online coaching er bovendien voor zorgt dat mensen zich op hun gemak voelen. Ik heb al vaak meegemaakt dat mensen het - met name in het begin - een beetje spannend vonden om met een coach aan de slag te gaan. Dan kan het juist wel fijn zijn wanneer jij met mij videobelt op een vertrouwde plek. Want hoe meer jij je op je gemak voelt, hoe opener je durft te zijn, hoe sneller we tot de kern komen en hoe meer resultaat we gaan boeken.

 

Lees verder over mij

Gratis kennismakingsgesprek

Het kennismakingsgesprek van 30 minuten is geheel gratis!

Hoe werkt online coaching?

Online coaching begint met een intake. In dit eerste gesprek leren wij elkaar kennen en bespreken wij jouw uitdagingen, wensen en doelen. Vervolgens gaan wij hier in videosessies mee aan de slag. Ik maak van tevoren een plan voor jou, maar daarnaast bepalen we de aanpak ook deels aan de hand van wat we tijdens de online coaching tegenkomen.

Coaching gaat via een veilige videoverbinding. We spreken altijd een moment af waarop het jou goed uitkomt. Dat kunnen vaste dagen en momenten zijn. Vaak houden we vaste intervallen aan tussen de sessies. Dit kan bijvoorbeeld wekelijks of tweewekelijks zijn. Maar ik kijk altijd naar wat jij nodig hebt. Net als bij coaching in mijn praktijk praten we in vertrouwen, maar ga je ook aan de slag met feedback, tips en oefeningen om jouw obstakels te overwinnen.

De meeste mensen nemen minimaal vijf sessies af, omdat dit nu eenmaal nodig is om tot resultaat te komen. Het kan ook zijn dat je behoefte hebt aan een langer traject. Hoe het ook zij: alles begint met een kennismaking, dus….

Neem gewoon eens vrijblijvend contact op

Lijkt online coaching jou wat? Neem gewoon eens vrijblijvend contact op. Je kunt mij altijd mailen of bellen, of direct hieronder een gratis kennismakingsgesprek aanvragen. Dat doen we dan ook via de videoverbinding, zodat je direct een gevoel hebt bij video coaching / online coaching.

Maak een afspraak met mij