Man en vrouw in relatie

Ik ben ongelukkig in mijn relatie

Ben je ongelukkig in je relatie? Dat vind ik ontzettend vervelend om te horen. Maar ik ben er voor je. Als relatietherapeut help ik vrouwen en stellen om het geluk in hun relatie terug te vinden. Dat is op zich geen rocket science, maar het is wel cruciaal om de juiste dingen te doen. Ben je ongelukkig in je relatie, dan heeft dat bepaalde oorzaken. Die oorzaken moeten worden opgelost om weer gelukkig te kunnen zijn. Wat is daarvoor nodig? Dat is mijn specialisatie: ik luister naar jullie en haal de pijnpunten naar boven, die ik vervolgens koppel aan oplossingen. Wanneer jullie beiden nog wel de wens hebben om met elkaar door te gaan, is er namelijk een oplossing. Die is niet altijd eenvoudig. Maar waar een wil is, is een weg.

Ik ben ongelukkig in mijn relatie. Maar waarom?

Ineens voel je het: ik ben ongelukkig in mijn relatie. Waarschijnlijk sluimerde dit gevoel al een tijdje, maar heb je er nu aan toegegeven. Wat nu? De eerste stap is om te achterhalen waarom je ongelukkig in je relatie bent. Op die vraag zijn heel veel antwoorden mogelijk. Misschien heb je die antwoorden al (deels), misschien nog niet. Maar om weer gelukkig te worden in je relatie, zul je eerst moeten weten waarom je op dit moment niet gelukkig bent.

De stappen die je zelf kunt zetten

Ik sta altijd klaar voor vrouwen en koppels met relatietherapie. Dat je ongelukkig in je relatie bent, betekent echter niet dat je meteen een relatietherapeut moet raadplegen. Dat klinkt vanuit mij een beetje vreemd; het is immers mijn beroep. Maar ik houd ook van openheid en eerlijkheid. Er zijn genoeg dingen die je zelf kunt doen om a) te achterhalen waarom je ongelukkig bent en b) te zorgen voor veranderingen waardoor je wel weer gelukkig wordt.

In elke relatie is communicatie van het grootste belang. Heel vaak ontstaan relatieproblemen door een gebrek aan communicatie. De communicatie verbeteren, is meestal ook de oplossing. Een scenario dat ik vaak heb meegemaakt, is dat de vrouw naar mij toekomt met de boodschap: ik ben ongelukkig in mijn relatie. Niet veel later blijkt de man dit ook te zijn. Je bent samen ongelukkig, zonder dat je dit van elkaar wist. Of misschien wist of voelde je het juist wel, maar staken jullie de koppen in het zand.

Wat je altijd moet onthouden, is dat je relatie nooit vanzelf weer beter wordt wanneer je doorgaat zoals je altijd hebt gedaan. Wil je dat dingen veranderen, dan zul je zelf ook moeten veranderen. 

Alles begint dus met de vraag: waarom ben je ongelukkig? Ga de confrontatie niet uit de weg, maar praat met elkaar. Is dat moeilijk? Ja. Maar het is ook nodig. Alleen door te praten, eerlijk te zijn en de dingen te benoemen die je ongelukkig maken, kun je de weg naar boven inzetten.

Maak samen duidelijke afspraken: wat moet er anders? Hoe gaan jullie dit doen en wat is ieders rol hierin?

Soms is relatietherapie de oplossing

Als het oplossen van relatieproblemen zo eenvoudig was, dan zouden er geen relatietherapeuten zijn. Soms is relatietherapie de (enige) oplossing. In een ideaal scenario kun je goed samen praten, weten jullie de pijnpunten te benoemen en kunnen jullie allebei stappen zetten om weer gelukkig te worden in jullie relatie. Maar wat nu als alleen jij ongelukkig bent in je relatie? Wanneer er problemen spelen die onoverkomelijk lijken? Of wanneer het niet lukt om te veranderen?

Ik sta voor jou en jullie klaar

Het zou ontzettend verdrietig zijn als jullie relatie het niet redt, zonder dat jullie hier alles aan gedaan hebben. Zolang er ergens nog liefde is en jullie de wens hebben om met elkaar door te gaan, wil je hier toch voor knokken? Neem contact met mij op. Ik sta voor jou klaar, maar ook voor jullie. Als relatietherapeut ben ik gespecialiseerd in het helpen van vrouwen alleen, of van koppels. Vul het onderstaande formulier in en laten we gewoon eens vrijblijvend kennismaken.