Niet jezelf kunnen zijn door cultuurverschil

Astrid

Niet jezelf kunnen zijn door cultuurverschil

We leven in een prachtig land met een grote diversiteit aan culturen en achtergronden. Dat is geweldig, maar toch betekent dit niet automatisch dat je mee kunt komen of jezelf op je plek voelt. Niet jezelf kunnen zijn door een cultuurverschil is iets waar veel vrouwen mee worstelen. Juist vrouwen, omdat er bij veel vrouwen van niet-Nederlandse afkomst er een cultuur meespeelt waarin er bepaalde dingen van hen worden verwacht. Dingen die niet altijd passen bij de Nederlandse cultuur en die verhinderen dat zij de persoon kunnen zijn die zij willen zijn. Klinkt dat herkenbaar? Dat is het voor mij ook. Daarom kan ik je als geen ander helpen bij het overkomen van dit probleem.

Hoe ik mijzelf niet kon zijn door een cultuurverschil

Je ziet het al aan mijn naam: Astrid Mohamedhoesein. Ik heb een niet-Nederlandse achtergrond. Maar ik ben gewoon wie ik ben: ik ben Astrid en ik voel mij niet uitgesproken Nederlandse of niet-Nederlandse. Ik ben gewoon mijzelf. En juist dat is moeilijk. Wanneer je een probleem hebt door een cultuurverschil, betekent dit vaak dat je qua identiteit gevangen zit tussen twee culturen in.

Ik herken dit als geen ander. Daarom noem ik mijzelf een multiculturele coach. Ik ben gespecialiseerd in het coachen van vrouwen op het gebied van relatie, carrière, stress en meer. Maar dankzij mijn kennis in combinatie met mijn achtergrond kan ik een unieke dienst aanbieden. Ik weet uit eigen ervaring hoe het is om tussen twee culturen in te zitten en niet jezelf te kunnen zijn door een cultuurverschil. Mijn achtergrond is een cultuur waarin vrouwen geen carrière horen te maken. De man bepaalt en de familie bepaalt met wie je trouwt. Ik heb carrière gemaakt. Niet alleen heb ik mijn eigen coaching praktijk, maar ik heb ook jarenlang een leidinggevende functie gehad in het bedrijfsleven. Bovendien ben ik getrouwd met de man op wie ik verliefd werd, een Nederlandse man.

Om te komen waar ik ben, heb ik obstakels moeten overwinnen. Maar ik heb mijn geluk gevonden en problemen door cultuurverschillen overwonnen. Dat gun ik jou ook.

Omgaan met een bepaald verwachtingspatroon

Eén van de grootste uitdagingen als vrouw met een migratieachtergrond, is omgaan met een bepaald verwachtingspatroon. Enerzijds heb je de verwachtingen in de Nederlandse maatschappij en recht hier tegenover staat vaak je familie met een totaal ander verwachtingspatroon. Zelf sta je tussen deze twee vuren in met je eigen verwachtingen en ambities. 

Omgaan met een bepaald verwachtingspatroon is moeilijk. Ik weet vanuit eigen ervaring hoe dat is en beschik daarnaast over de professionele kennis om jou hier in combinatie met mijn ervaring mee te helpen.

Een coach voor multiculturele vrouwen

Ervaar jij hoe het is om niet jezelf te kunnen zijn door een cultuurverschil en ben jij op zoek naar een coach die jou hiermee kan helpen? Neem contact met mij op. Samen werken wij aan de oplossing. Ik begrijp je als geen ander. Ik bied je persoonlijke, intuïtieve coaching in een veilige omgeving waarin alles besproken kan worden. Ik leer je graag kennen. Neem via het onderstaande formulier contact met mij op voor het plannen van een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Gratis kennismakingsgesprek

Het kennismakingsgesprek van 30 minuten is geheel gratis!