Multiculturele coach

Astrid

Waarom een multiculturele coach?

Veel coaches hebben een specialisatie, of meerdere. Ik ook. Ik ben gespecialiseerd als multiculturele coach (of interculturele coach), bovenop mijn specialisatie als vrouwencoach. Je vraagt je misschien af wat dit precies inhoudt en waarom je gebruik zou maken van een multiculturele coach. Het is belangrijk om te weten dat dit niet iets is wat ik “ben”. Het is een specialisatie waarmee ik vrouwen kan helpen met het aanpakken van problemen die (mede) worden veroorzaakt door hun migratie-achtergrond. Natuurlijk ben ik er ook voor autochtone vrouwen met verschillende vormen van coaching. Maar vrouwen met een andere culturele achtergrond lopen vaak tegen problemen aan die Nederlandse of westerse vrouwen niet ervaren.

Worstel jij met problemen of uitdagingen die te maken hebben met jouw achtergrond? Specifiek in combinatie met het leven hier in Nederland? Lees dan wat ik als multiculturele coach voor jou kan betekenen.

Wat ik als multiculturele coach voor jou kan betekenen

Als coach is het niet noodzakelijk om ervaringsdeskundige te zijn. Op sommige gebieden geldt dat echter wel. Net als jij heb ook ik een niet-Nederlandse achtergrond. Mijn achtergrond ligt in een land en cultuur (India) die heel ver bij de Nederlandse cultuur vandaan staat. Ik weet uit eigen ervaring hoe het is om als het ware tussen twee vuren te zitten. Of hoe het is wanneer je het gevoel hebt dat je nergens écht bij hoort.

Je leeft in een vrije wereld. In een fijn land, maar wel een land dat in veel opzichten als dag en nacht verschilt van het land waarin je bent opgegroeid of jouw cultuur heeft gevormd. Dat kan problemen met zich meebrengen. Omdat ik een multiculturele coach en ervaringsdeskundige ben, begrijp ik jouw problemen. Marokkaanse vrouwen, Turkse vrouwen, Surinaamse vrouwen, Indiase vrouwen, Pakistaanse vrouwen, Eritrese vrouwen: noem het maar op. Ik heb gesprekken en coaching sessies gehad met vrouwen vanuit culturen van over de hele wereld. Ook voor jou bied ik een plek om ongehinderd en in een veilige omgeving zonder (voor)oordelen je verhaal te doen en te werken aan het oplossen van de problemen die je ervaart door je buitenlandse achtergrond.

Alles is bespreekbaar

Alles is bespreekbaar tijdens onze coaching sessies. Problemen die vaak voorbij komen, zijn:

  • Je niet thuisvoelen in dit land
  • Worstelen met het balanceren tussen twee culturen
  • Niet voldoen aan de verwachtingen van je familie
  • Kinderen die anders opgroeien in de maatschappij
  • Je buitengesloten voelen of het gevoel hebben dat je nergens past

Ik bied je een plek waar je echt begrepen en gehoord wordt. Je krijgt de tijd om eerst je verhaal te doen. Ik luister naar je, hoor wat je zegt, maar ook wat je niét zegt. Dankzij mijn kennis en ervaring kan ik de juiste vragen stellen en zorgen wij samen voor een coaching traject dat bij jou past. Of je nu problemen ervaart in de maatschappij, met familie, op het gebied van de liefde of in je werk: er is een oplossing. Een multiculturele coach kan je begrijpen op een niveau waar je echt behoefte aan hebt en waar een coach zonder deze specialisatie niet bij kan komen.

Laten we kennismaken

Ik maak graag kennis met je. Neem contact met mij op. Het is helemaal gratis en vrijblijvend. Ik hoor graag jouw verhaal zodat ik je kan vertellen wat ik voor je kan betekenen.  

[contact-form-7 id=”5″ title=”Contact”]