Ongelukkig op het werk

Ik wil een andere baan

Ik wil een andere baan: hoeveel vrouwen lopen wel niet rond met deze wens? De reden hierachter kan natuurlijk sterk verschillen. Wil jij een andere baan omdat je vindt dat je toe bent aan een stap hogerop en weet je ook al precies wat je zou willen en hoe je dit wilt bereiken? Top, dan heb je waarschijnlijk geen coaching nodig. Maar heel veel vrouwen willen een andere baan om heel andere redenen: omdat zij niet gelukkig zijn, twijfelen, onzeker zijn of te veel stress ervaren, bijvoorbeeld. Voor die vrouwen ben ik er als carrièrecoach. Want nee: een carrièrecoach is niet altijd iemand die jou begeleidt op je weg om CEO te worden. Ik coach jou om je geluk te vinden in je werk.

Ik wil een andere baan: maar waarom?

Je wilt dus een andere baan. Maar waarom eigenlijk? Dit kan iets positiefs, maar ook iets negatiefs zijn. Zie je een andere baan als een stap, of als een vlucht? Geldt dat tweede, dan is dat natuurlijk ontzettend vervelend. Mijn volgende vraag is dan: ligt het puur aan je baan of is er iets in jou dat aan je vreet of voorkomt dat je gelukkig bent met je werk? Ik geef je de inzichten en handvatten om de antwoorden te vinden en hiermee aan de slag te gaan.

Als carrièrecoach ben ik gespecialiseerd in de coaching van vrouwen. Zeker wanneer het over werk en carrière gaat, verschillen mannen en vrouwen vaak sterk van elkaar. Wij vrouwen zijn toch vaak piekeraars. Kan ik dit wel echt? Kan ik de druk wel aan? Ben ik capabel genoeg? Wat vinden mijn collega’s van mij? Ben ik niet te oud? Deze vragen en zoveel andere zie ik regelmatig voorbij komen.

Onzekerheid voor de stap

Een andere baan willen, heeft niet altijd te maken met twijfels of angsten met betrekking tot je huidige baan. Er zijn heel veel vrouwen die wel een andere baan willen, maar hier geen werk van maken. Ze worstelen niet met hun huidige baan, maar zijn bang om de volgende stap te maken. Waarom? Maar blijven doorleren, of jagen op dat ene papiertje, nooit het idee hebben dat je er klaar voor bent: ook dat zijn duidelijke signalen dat je bij jezelf te rade zou kunnen gaan. Wat weerhoudt je er toch van om te doen wat je echt zou willen doen?

Samen op zoek naar de antwoorden

Laten wij samen op zoek gaan naar de antwoorden. Ik luister naar je en stel de vragen die gesteld moeten worden. Of het nu gaat om het ontdekken en oplossen van problemen, het achterhalen van je echte passies en talenten of het wegnemen van blokkades die je verhinderen om die stap te maken. 

In onze één op één sessies komen wij er achter waar je talenten liggen en wat je echt zou willen. Waar liggen je valkuilen en wat zijn je sterke kanten? Waar krijg jij nou energie van en wat vind je echt helemaal niet leuk om te doen? Vind je geld belangrijk of vind je het belangrijk om te werken met plezier? Je werk is de plek waar je een groot gedeelte van je dag doorbrengt: je verdient het om daar gelukkig te zijn.