Gelukkig koppel dankzij huwelijkstherapie

Kan huwelijkstherapie mijn huwelijk redden?

Kan huwelijkstherapie mijn huwelijk redden? Als relatietherapeut zeg ik volmondig “ja”.  Zekerheid heb je nooit in het leven, maar wat wel zeker is, is dat relatietherapie ervoor kan zorgen dat jullie allebei weer gelukkig worden, dat frustratie plaatsmaakt voor passie en liefde en dat jullie allebei er weer van overtuigd zijn dat er een toekomst is voor jullie samen. Dat zeg ik uiteraard niet zomaar, maar uit ervaring.

Waarom huwelijkstherapie?

Soms lopen huwelijken stuk. Bijvoorbeeld wanneer er iets is gebeurd waardoor het onmogelijk is om samen verder te gaan. Of wanneer één van beiden (of misschien wel jullie allebei) er echt van overtuigd is dat uit elkaar gaan de enige optie is. Maar vaak is het niet zo zwart/wit. De meeste vrouwen en stellen die bij mij komen voor huwelijkstherapie, erkennen dat er nog iets is om voor te vechten. Ze weten alleen nog niet hoé ze hun problemen kunnen overwinnen en weer tot elkaar kunnen komen.

Als jullie de overtuiging hebben dat jullie huwelijk nog te redden is, dan is huwelijkstherapie voor jullie. Ook al gaat het nog maar om een klein sprankeltje  hoop. Je komt er samen niet uit, maar een huwelijkstherapeut kan het verschil maken.

Communicatie in een andere setting

Wanneer je huwelijkstherapie overweegt, betekent dit dat jullie huwelijk zich in zwaar weer bevindt. Misschien voel je het wel: zo doorgaan eindigt onvermijdelijk in een scheiding. Dat zou zo ontzettend jammer zijn. Voor je gevoel heb je er (samen) wellicht alles al aan gedaan. Huwelijkstherapie is voor veel stellen een soort laatste redmiddel. Gelukkig is dit wel een redmiddel dat vaak resultaat biedt.

Bij relatieproblemen gaat het vaak om communicatie. Slechte communicatie die leidt tot problemen is één, maar moeilijke communicatie in het oplossen van die problemen moet je ook niet onderschatten. Misschien hebben jullie vaak ruzie, ondanks dat de intentie er is om problemen op te lossen. Het is heel goed mogelijk dat jullie helemaal vast zitten: vast in dezelfde gesprekken en vast in dezelfde omgeving. Dit is waar ik als relatietherapeut bij kan helpen.

Een huwelijkstherapeut is een objectieve derde persoon die jullie helpt in een andere omgeving. Dit zorgt voor andere gesprekken en creëert een situatie waarin jullie naar elkaar luisteren en nader tot elkaar komen. Ik doorbreek die vervelende vicieuze cirkel waarin jullie vastzitten.

Voor allerlei huwelijksproblemen

Huwelijkstherapie is echt niet alleen nuttig wanneer jullie huwelijk op knappen staat. Ook wanneer je gewoon het gevoel hebt dat er dingen beter kunnen, dat er probleempjes zijn waar jullie tegenaan blijven lopen of wanneer je jouw eigen rol in jullie relatie onder de loep wilt nemen en wilt verbeteren, kun je bij mij terecht. Ik ben er voor stellen, maar ook voor vrouwen alleen.

Neem contact met mij op

Is huwelijkstherapie iets voor jou/jullie? Neem gewoon eens vrijblijvend contact met mij op en stel je vragen. Ik maak graag met jou of jullie kennis om de mogelijkheden te bespreken.