Hoe werkt een relatietherapeut?

Hoe werkt een relatietherapeut?

Hoe werkt een relatietherapeut?

Hoe werkt een relatietherapeut? Ik kan natuurlijk niet voor andere relatietherapeuten invullen hoe zij werken. Iedere therapeut heeft zijn of haar eigen methode. Hierbij vertel ik je heel graag over hoe ik te werk ga. Ik kan mij voorstellen dat je daar nieuwsgierig naar bent en dat je dit wilt weten voordat je contact met mij opneemt. Relatietherapie draait om vertrouwen. Daarom is het cruciaal dat jij of jullie je thuis voelen bij mij. Natuurlijk bied ik jullie een aanpak die is gebouwd op kennis en ervaring. Maar ik hanteer vooral ook een heel persoonlijke aanpak met intuïtieve coach, waarmee ik écht tot de kern kom.

Relatietherapie met verschillende technieken

Om relatietherapie te laten slagen, heb je een aantal dingen nodig. Jullie moeten het echt willen, open durven te zijn en bereid zijn om te werken. Als relatietherapeut is het mijn taak om een methode te vinden die bij jullie past. Dit kan voor iedereen anders zijn. Hoe werkt relatietherapie voor jullie? Dat is een vraag die ik voor mijzelf beantwoord. Ik kan jullie helpen door middel van diverse tools en hulpmiddelen. Variërend van een verbindingswiel tot een familieopstelling en van rollenspellen tot poppen. Aan de hand van onze gesprekken, jullie reacties en mijn ervaring komen we snel tot de juiste, effectieve aanpak.

Het bovenstaande heeft vooral te maken met techniek en methodiek. Waar het bij relatietherapie misschien wel nog meer om draait, is gevoel. Gevoel en emotie: op dat gebied bied ik jullie belangrijke meerwaarde.

Intuïtieve coaching voor echte resultaten

Ik coach intuïtief. Vanzelfsprekend is mijn manier van coachen gebaseerd op bewezen technieken en kennis die ik met mijn opleidingen heb vergaard. Daar voeg ik een belangrijk ingrediënt aan toe: intuïtieve coaching. Hoe werkt een relatietherapeut met intuïtieve coaching? Dit gaat dieper en verder dan alleen handelen op basis van wat er naar buiten komt.

Je zegt dingen. Maar je zegt ook dingen niét. Bij intuïtieve relatietherapie gaat het niet alleen om de dingen die je zegt en doet, maar ook om de dingen die je juist niet zegt. Wat durf je niet te vertellen? Welke gevoelens probeer je te verbergen en welke emoties en onzekerheden laat je niet zien? Ik wil weten wat jij mij niet vertelt. Om jullie echt te kunnen helpen, moet ik weten wat er speelt. Ik verplaats mij in jullie situatie en bekijk de zaken vanuit jullie perspectief.

Het is niet eenvoudig om alle kaarten op tafel te gooien. Daarom help ik jullie hierbij. De problemen die stellen vaak aandragen, zijn zelden het échte probleem. Het echte probleem zit vaak dieper. Dat is waar ik wil komen: bij de kern. Hoe verborgen of hoe diep deze ook is: ik zal hem vinden. Van daaruit kunnen we gaan werken aan de echte problemen en vinden we samen echte oplossingen.

Je vroeg je bij het lezen van deze blog af: hoe werkt een relatietherapeut? Dit is hoe ik het doe. Observerend, onderzoekend, betrokken en kritisch. Maar nooit oordelend. Wel vertel ik jullie wat jullie moeten horen. Ook al is dat niet wat je wilt horen. Je schakelt een relatietherapeut in om jullie relatie te verbeteren of te redden: dan moet je met de billen bloot.

Maak je echter geen zorgen. Wat we ook doen, alles gebeurt in een veilige, positieve sfeer. Daar zorg ik voor.

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek

Wil je weten of relatietherapie jullie kan helpen? Daar kom je maar op één manier achter. Neem contact met mij op voor een vrijblijvende intake. Ik help stellen en vrouwen individueel.