Hoe kan een stress coach mij helpen?

Hoe kan een stress coach mij helpen?

Stress is verschrikkelijk om mee om te moeten gaan. Hartstikke ongezond ook, bovendien. Je wilt er vanaf. Maar hoe doe je dit? Een stress coach kan je helpen. Heb je hier nog geen ervaring mee, dan vraag jij je waarschijnlijk af: hoe kan een stress coach mij helpen? Een stress coach doet natuurlijk meer dan je alleen vertellen om wat rustiger aan te doen. Ik leg je graag uit hoe ik je kan helpen.

Hoe kan een stress coach mij helpen? Dit is mijn methode

Elke coach zal zo zijn of haar eigen methoden hebben. Ook ik gebruik een specifieke methode om jou van je stress af te helpen. Een methode die werkt, want ik heb al heel wat vrouwen geholpen om van hun stress af te komen en vervolgens beter met stress om te gaan. Je leest het trouwens goed: ik ben een vrouwencoach en ook op het gebied van stress gespecialiseerd in het helpen van vrouwen.

Jij vraagt je natuurlijk af: hoe kan een stress coach mij helpen? Ik vertel je graag meer over de methode die ik toepas. Om jou effectief en blijvend van je stress af te helpen, maak ik gebruik van de vitaliteitspiramide

 1. Zinvol leven
 2. Ondersteunende relaties
 3. Positief denken
 4. Regelmatige herstelmomenten
 5. Voldoende beweging
 6. Goede voeding

Omgaan met stress gaat beter wanneer je lichamelijk en fysiek in balans bent, gelukkig bent en vitaal in het leven staat. Door jouw leven aan de hand van de bovenstaande zes punten onder de loep te nemen en aanpassingen te maken, leg je een solide basis.

Inderdaad: ik duik niet direct bovenop jouw stress. Ik geloof niet in het oplossen van het zichtbare probleem, maar in het oplossen van de oorzaak hiervan. Wanneer je de bron van de stress weg kunt nemen, zul je ook echt geen stress meer ervaren. Wanneer wij ons puur zouden richten om de symptomen, komt je stress geheid weer terug. Het gaat erom dat je aanpassingen maakt in je leven en manier van denken zodat je beter met stress om leert gaan. Natuurlijk zal ik ook eerlijk zijn wanneer ik constateer dat je simpelweg te veel op je bord hebt en toch echt rustiger aan moet doen.

Maak je doelen SMART

Dus: hoe kan een stress coach mij helpen? Ik geloof in een duidelijke methode. Ook wanneer het aankomt op het toepassen van wat ik beschreef in de vorige alinea. Om je te helpen van je stress af te komen, maken wij je doelen SMART. Dat wil zeggen:

 • Specifiek
 • Meetbaar
 • Acceptabel (voor jezelf en anderen)
 • Realistisch
 • Tijdsgebonden

We maken samen echt een plan waar we stapsgewijs en gericht naartoe werken. Goede doelen stellen, zorgt voor betere resultaten. Wanneer ik je vraag wat je wilt bereiken, is “van mijn stress afkomen” nog geen volledig antwoord. Waar heb je precies last van en hoe komt dit? Hoe wil je dit gaan aanpakken? Hoe zorgen we ervoor dat je ook echt ervaart dat het werkt? Wanneer ben je tevreden? Wanneer wil je jouw doel bereiken? Samen gaan wij antwoord geven op deze vragen en meer.

Mijn doel is om je kijk op stress en je eigen rol hierin blijvend te veranderen. Om je de middelen te geven om ook in de toekomst stress een halt toe te roepen. Natuurlijk is een stressvrij leven een utopie. Enige stress zal je af en toe altijd ervaren. Dat heb je ook nodig. Maar samen zorgen we ervoor dat je weerbaar en vitaal bent en gelukkig in het leven blijft staan.

Stress aanpakken? Neem contact met mij op

Hoe kan een stress coach mij helpen? Je weet het nu, maar dit is natuurlijk maar een tipje van de sluier. Iedere persoon is anders en daarom ben ik flexibel in mijn aanpak. Ik luister goed naar je en zorg voor een aanpak en invulling die bij je past. Wil je eindelijk van die vervelende stress af? Neem contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we jouw situatie kunnen bespreken en ik je meer kan vertellen over hoe ik je kan helpen.