vrouw houdt handen voor haar ogen

Blokkades overwinnen met behulp van een coach

Je vertelt jezelf heel veel. Helaas waarschijnlijk ook negatieve dingen. Veel vrouwen hebben last van negatieve gedachten. “Ik kan dit niet”, “ik ben niet goed genoeg”, “ik ben het niet waard.” Zo creëer je voor jezelf blokkades. Blokkades die alleen maar erger kunnen worden. Wanneer dit eenmaal begint, kom je vaak in een self fulfilling prophecy terecht: je negatieve gedachten worden bevestigd. Omdat je hier (onbewust) naar op zoek bent. Het is belangrijk dat je die blokkade overwint. Blijf je last houden van die blokkades, dan ontzeg je jezelf waarschijnlijk een hoop geluk, plezier, kansen en ervaringen. Bovendien zorgt dit onnodig voor stress. Hoe kun je blokkades overwinnen met een coach? Ik vertel je graag meer over mijn methode.

Ik ben er voor vrouwen die blokkades ervaren

Als gespecialiseerd vrouwencoach weet ik maar al te goed hoe blokkades je leven kunnen beïnvloeden. Ik zie het elke dag. Ik praat met, en help, talloze vrouwen die op diverse gebieden tegen een soort muur aanlopen. Het vervelende is dat ze die muur vaak zelf hebben opgeworpen. Dat betekent natuurlijk helemaal niet dat er niets aan de hand is. Als je blokkades ervaart, zijn die ook echt. Mijn eerste vraag is altijd: waarom zijn ze er? 

Je blokkades overwinnen is echt mogelijk, ook al voelt dat nu misschien niet zo. Misschien hik je al jaren tegen dezelfde problemen aan. Dan is het goed dat je hulp zoekt. Ik sta voor je klaar. Met geduld, vertrouwen en begrip pak ik in een veilige omgeving jouw blokkades aan. Hoe? Door de manier waarop je naar deze uitdagingen en jezelf kijkt in positieve zin te veranderen.

Je blokkades overwinnen doe je vooral zelf (met hulp van een coach)

Je blokkades overwinnen met behulp van een coach: dat klinkt misschien nogal heftig. Natuurlijk kan het ook pittig zijn: je hebt niet voor niets last van bepaalde blokkades en angsten. Maar een coach inschakelen, betekent niet dat je bij de hand genomen wordt. Wat ik als coach vooral voor jou doe, is jou de weg laten zien. Aan de hand van gesprekken, reflectie en oefeningen zal de manier waarop je naar dingen kijkt veranderen. Ook het vertrouwen in jezelf zal toenemen. “Kan niet” wordt “kan wel”. Veel blokkades ontstaan omdat je automatisch uitgaat van het negatieve. Met behulp van mijn coaching ontdek je dat dit niet nodig is en dat het ook anders kan.

Ik coach je, maar je bent zelf degene die blokkades overwint. Het is geen toverij, maar een stuk geloof in jezelf en het naar boven halen van de kracht die al in je zit.

Oefenen en groeien

Problemen waar je tegenaan loopt, zijn echt niet allemaal in een paar weken verdwenen. Dat hoeft ook niet. Door te oefenen en met mij als steun in de rug de uitdaging aan te gaan, zul je stapjes blijven zetten. Er is dan ook genoeg wat je zelf kunt doen. Ik leer je effectieve methodes om negatieve gevoelens tegen te gaan en positief te leren denken.

Blokkades en piekeren: ze gaan hand in hand. Blokkades overwinnen begin met minder piekeren. Rust in je hoofd, positieve gevoelens. Mediteren kan hierbij een belangrijke rol spelen. Heb je dit al eens geprobeerd? Zo niet, dan pakken wij dit samen op. Elke dag een moment nemen om te mediteren werkt tegen stress en creëert rust in je hoofd. Het helpt je om negatieve gevoelens uit te bannen.

Buiten de momenten waarop je mediteert, zijn er genoeg kleine momentjes gedurende de dag waarop jij jezelf een boost kunt geven. Een positieve instelling kan echt wonderen doen. Eén van de dingen waar ik echt fan van ben, is post-it notes met positieve boodschappen. Dit lijkt zo eenvoudig, haast kinderlijk. Maar het werkt echt. Ga maar na: die blokkades zijn er omdat je constant negatief aan het denken bent. Wat nu als je dit om kunt draaien? Stel jezelf bloot aan positieve boodschappen. “Ik kan het”, “vandaag wordt een goede dag”, “ik ben het waard.” Door jezelf hier telkens aan te herinneren, zul je merken dat je vanzelf positiever gaat denken en de dingen met meer vertrouwen tegemoet gaat zien.

Laten we samen jouw blokkades wegnemen

Wil jij echt je blokkades overwinnen? Naast de bovenstaande tips heb ik nog een heel arsenaal aan technieken en methodes voor je. Maar natuurlijk combineren wij dit met 1:1 sessies waarin we in een fijne, veilige sfeer de diepte in gaan. Neem gewoon eens contact met mij op. Ik leer je graag kennen zodat we kunnen bespreken wat ik voor je kan betekenen.